BIBLIOTECA GERMANĂ - Partener Goethe-InstitutTinread

Biblioteca digitala Onleihe


SALA GERMANĂ DE LECTURĂ

CATALOG ONLINE
TINREAD

BIBLIOTECA DIGITALĂ
ONLEIHE

NOUTĂŢI
UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA

BIBLIOTECA GERMANĂ - PARTENER INSTITUTUL GOETHE

9 MAI 2016 – ZIUA EUROPEI

Motto-ul acestei zile a fost: Different cultures, the same heart!!!

9 mai reprezintă pentru România Ziua declarării Independenţei în 1877 şi totodată marchează istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state. Declaraţia Schuman a stat la baza amplului proces de construcţie a unei Europe unite.

Această zi a fost marcată în cadrul Sălii Germane de Lectură prin organizarea unui seminar despre semnificaţia motto-ului propus de către elevi : „Different cultures, the same heart!”, precum şi despre cea a sintagmei „Uniţi în diversitate!”.

Discuţiile despre ceea ce înseamnă Europa în societatea contemporană s-au amplificat în urma vizionării filmului documentar: Die EU und ihre Regionen

Participanţii au primit din partea organizatorilor mape care au conţinut atât materiale referitoare la serviciile oferite de Sala Germană de Lectură, cât şi materiale specifice ocaziei: steguleţe, broşuri, baloane, notebook-uri etc.