BIBLIOTECA UNIVERSITĂŢII DIN CRAIOVAÎNSCRIEREA LA BIBLIOTECĂ

GHID - Cum să accesezi contul
de cititor (Tinread)


GHID - Modalităţi de căutare în catalogul online Tinread

GHID - Resurse electronice fulltext

BIBLIOGRAFII LA CERERE


PUBLICAȚII NOU INTRATE

INSTRUMENTE PUBLICARE ȘTIINȚIFICĂ

BAZE DE DATE ŞTIINŢIFICE
ANELIS PLUS 2023-2025


CĂRȚI ELECTRONICE
FULLTEXT


TRIAL-uri

RESURSE ELECTRONICE
FULLTEXT gratuite (Open Access)


BIBLIOTECA DIGITALĂ
     Materialele digitale pe categorii

ALTE RESURSE

Biblioteca 1947

70 de aniVlădoi Patricia Florinela

Splendida cetate a celor o mie de sori (de Khaled Hosseini) - O poveste sfâșietoare despre rezistență și legături de nezdruncinat

Rating: ★★★★★ (5/5)
Prezentare Biblioteca


Structura si
biblioteci filiale


Tinread
Catalog online
Catalog partajat

Deutscher Lesesaal
Biblioteca Germana
25 de ani de existență
Onleihe


Shakespeare Corner


Centrul de Documentare
Europeana - European
Documentation Center


Bibliomod
Proiecte

Capodopera lui Khaled Hosseini, "Splendida cetate a celor o mie de sori", este un roman emoționant și captivant care îi poartă pe cititori printr-o călătorie de neuitat prin viețile a două femei afgane, Mariam și Laila. Plasat în contextul istoriei tulburi a Afganistanului, acest roman construiește o poveste despre rezistență, sacrificiu și puterea durabilă a iubirii.

Abilitățile de povestitor ale lui Hosseini atrag imediat cititorii în viețile intricate ale lui Mariam și Laila, două personaje din generații diferite ale căror căi se întâlnesc în cel mai neașteptat mod. Prin ochii lor, asistăm la luptele, dezamăgirile și greutățile inimaginabile cu care se confruntă femeile afgane de-a lungul decadelor de război și revolte politice.

Unul dintre aspectele cele mai remarcabile ale acestui roman este adâncimea profundă cu care Hosseini își portretizează personajele. Mariam și Laila prind viață cu o autenticitate și complexitate atât de puternice încât devine imposibil să nu empatizăm cu bucuriile și tristețile lor. Poveștile lor depășesc granițele culturale și servesc ca o amintire puternică a experiențelor umane comune care ne leagă pe toți.

Proza lui Hosseini este în același timp lirică și crudă, evocând o gamă de emoții care persistă în mintea cititorilor mult timp după ultima pagină. Capacitatea autorului de a picta o imagine vie a bogatei culturi a Afganistanului, precum și a realităților sale dure, evidențiază înțelegerea profundă și conexiunea intimă cu patria sa.

Mai mult, "Splendida cetate a celor o mie de sori" explorează teme precum inegalitatea de gen, patriarhatul și puterea durabilă a femeilor în fața adversităților. Romanul expune fără ezitare realitățile dure ale vieții sub conducerea talibană, aducând în lumină condițiile opresive cu care se confruntau femeile afgane în acele vremuri întunecate. Totuși, în mijlocul întunericului, există momente de speranță, iubire și rezistență care oferă o rază de lumină în viețile personajelor.

Narațiunea abilă a lui Hosseini împletește cu pricepere evenimentele istorice cu poveștile personale, creând o tapițerie bogată care evidențiază consecințele războiului și tulburărilor politice asupra vieților oamenilor obișnuiți. Amestecul de lupte personale și politice adaugă adâncime narațiunii, făcând din aceasta nu doar o lectură captivantă, ci și o explorare care provoacă la reflecție asupra spiritului uman.

"Splendida cetate a celor o mie de sori" este un triumf al povestirii care va rezona profund cu cititorii de toate originile. Servește ca o mărturie a puterii spiritului uman, a puterii durabile a iubirii și a legăturilor de prietenie indestructibile. Romanul emoționant și tulburător al lui Khaled Hosseini este o lectură absolut necesară, care ne reamintește de capacitatea imensă de speranță și rezistență chiar și în fața greutăților de neimaginat.