BIBLIOTECA UNIVERSITĂŢII DIN CRAIOVAÎNSCRIEREA LA BIBLIOTECĂ

GHID - Cum să accesezi contul
de cititor (Tinread)


GHID - Modalităţi de căutare în catalogul online Tinread

GHID - Resurse electronice fulltext

BIBLIOGRAFII LA CERERE


PUBLICAȚII NOU INTRATE

INSTRUMENTE PUBLICARE ȘTIINȚIFICĂ

BAZE DE DATE ŞTIINŢIFICE
ANELIS PLUS 2023-2025


CĂRȚI ELECTRONICE
FULLTEXT


TRIAL-uri

RESURSE ELECTRONICE
FULLTEXT gratuite (Open Access)


BIBLIOTECA DIGITALĂ
     Materialele digitale pe categorii

ALTE RESURSE

Biblioteca 1947

70 de aniGHID DE AUTENTIFICARE CONT CITITOR TINREAD

CUM SĂ ACCESEZI CONTUL DE CITITOR (contul de Tinread) AL BIBLIOTECII UNIVERSITĂŢII DIN CRAIOVA PE PLATFORMA TINREAD PENTRU A BENEFICIA DE SERVICIILE ELECTRONICE OFERITE:

Catalogul online, TINREAD, pe care Biblioteca Centrală Universităţii din Craiova îl pune la dispoziţie, reprezintă instrumentul prin care utilizatorii pot avea acces la informaţii legate de localizarea, disponibilitatea exemplarelor şi cota (codul de identificare al localizării publicaţiei în bibliotecă), pe baza căreia se pot consulta şi împrumuta publicaţiile, dar şi la anumite publicaţii fulltext.

Accesarea catalogului online se realizează dând click pe http://catalog.ucv.ro/opac sau intrând pe site-ul Bibliotecii, http://biblio.central.ucv.ro/ → click pe TINREAD (catalog online)

Catalogul electronic poate fi accesat de către orice utilizatori de pe orice calculator/tabletă/smartphone din campusul UCV sau din exterior, singura condiţie este să aibă conexiune la Internet.

Acesta permite vizualizarea informaţiilor legate de disponibilitatea publicaţiilor la săli, centre de împrumut, astfel încât utilizatorii să ştie în orice moment la care dintre locaţiile bibliotecii este repartizată publicaţia dorită şi dacă este disponibilă.

De asemenea, catalogul online permite descărcarea fişei bibliografice a publicaţiei dorite (datele de identificare ale publicaţiei), a rezultatelor căutării efectuate în format .pdf, dar şi trimiterea pe email a căutării efectuate, precum şi rezultatelor căutării.

Există posibilitatea se selectare a limbii în care doriţi să vi se afişeze interfaţa catalogului : limba română, limba engleză → opţiunea se află în partea stângă sus a paginii:

Limba:            Language:

Română▼      English ▼

FACILITĂŢI ONLINE DISPONIBILE PRIN CONTUL DE CITITOR TINREAD:

- Accesarea Cuprinsului sau/şi a conţinutului fulltext (cu respectarea dreptului de autor) ataşate publicaţiilor existente (prin completarea la criteriul “Subiecte” cu următoarele cuvinte cheie: carte electronică / carte scanată / periodic scanat).

- Informaţii/tranzacţii personale din contul de cititor: numărul de cărţi împrumutate, depăşire termen restituire, notificări, rezultatele căutărilor în catalogul Tinread dacă le-aţi salvat, istoricul căutorilor etc.


Deschiderea/accesarea contului de cititor = contul de Tinread

PASUL 1 Accesaţi link-ul http://catalog.ucv.ro/opac şi vă va apărea pagina de mai jos (Imag. 1)

PASUL 2 Daţi click pe opţiunea „Intră în cont” (în dreapta sus a paginii – Imag. 1)

Imag. 1PASUL 3 Va apărea pagina de mai jos (Imag. 2), unde trebuie să completaţi datele de identificare în câmpurile de conectare/log in: „nume utilizator” şi „confirmaţi parola” (Imag. 3). După completarea acestora, daţi click pe opţiunea „Continuă”. Dacă aţi uitat parola, puteţi să daţi click pe „Ai uitat parola?”

ATENŢIE: a) Studenţii completează câmpurile astfel:

- la „nume utilizator” - CNP-ul dvs.

- la „confirmaţi parola” – CNP-ul dvs. (pe aceasta o puteţi schimba şi veţi primi pe adresa de email instituţional – cea din EvStud sau cea pe care aţi folosit-o la înscriere în Bibliotecă)

b) Cadrele didactice completează câmpurile astfel:

- la „nume utilizator” - CNP-ul dvs.

- daţi click pe opţiunea „Ai uitat parola?”, vă va apărea o fereastră în care trebuie să completați câmpurile „Nume utilizator” și „Adresa de email” folosită la înscriere şi astfel veţi primi o parolă nouă

c) Personalul Universităţii din Craiova - username - cel primit pe adresa de email dată la înscrierea în Bibliotecă, iar parola o puteţi schimba.

Imag. 2Imag. 3Pasul 4 Accesaţi contul de cititor (contul de Tinread), dând click pe numele dvs. (în partea dreaptă-sus a paginii – Imag. 4)

Imag. 4Pasul 5 Veţi vedea faptul că Tinread vă va afişa detalii referitoare la contul dvs. (Imag. 5). În partea dreaptă a ecranului, veţi găsi mai multe opţiuni de care puteţi beneficia, doar dacă sunteţi contectat pe platforma Tinread (dacă aţi urmat paşii specificaţi mai sus): numărul de cărţi împrumutate, depăşire termen restituire, rezultatele căutărilor în catalogul Tinread dacă le-aţi salvat, istoricul căutorilor etc.

De asemenea, fiind în contul de cititor, puteţi să vă căutaţi publicaţiile necesare, dând click pe opţiunea „Căutare”→ alegeţi „Căutare avansată” (Imag. 5) şi în funcţie de detaliile pe care le aveţi referitoare la publicaţia necesară, alegeţi ce criterii să completaţi: Toate titlurile, Autori, Subiecte.

Dacă veţi selecta criteriul „Subiecte” (Imag. 6) şi dacă veţi completa câmpul aferent folosind cuvintele cheie carte electronică / periodic scanat / carte scanată, în lista de rezultate afişată veţi găsi şi materiale fulltext. Spre exemplu: dacă alegem ca şi cuvânt cheie carte electronică, vom avea un număr mare de rezultate şi atunci le putem tria din partea stângă a paginii, unde avem câteva filtre – dacă daţi click pe DVD sau CD (Imag. 7), vor rămâne doar publicaţiile pe care le puteţi accesa fulltext → dând click pe iconiţa de PDF de sub descrierea cărţii respective, vi se va deschide o pagină unde în partea de jos se va afişa conţinutul cărţii respective (Imag. 8).Imag. 5Imag. 6Imag. 7Imag. 8
Prezentare Biblioteca


Structura si
biblioteci filiale


Tinread
Catalog online
Catalog partajat

Deutscher Lesesaal
Biblioteca Germana
25 de ani de existență
Onleihe


Shakespeare Corner


Centrul de Documentare
Europeana - European
Documentation Center


Bibliomod
Proiecte